Malam Berinai dan Majlis Bersanding #PengantinBasi Epi & Ros

Assalamualaikum.


"Weh nak buat hashtag apa ni?" - Ojanoja
"Letak je #PengantinBasi. Akad lama dah baru nak buat majlis." - Pengantin
*facepalm* hahaha!


So yeah. PengantinBasi la jawab dia.

Dan kalau korang nak tengok gambar2 masa majlis akad Epi & Ros tahun lepas, boleh tekan sini. Hee~

Bawang dan Kelawars
Pada asalnya tema malam berinai ialah Mak cik Bawang's Attire which is kain batik dan baju cotton. Tapi masalah start bila aku pergi cari baju cotton tapi tak padan sebab singkat dan ketat LOL so aku decide nak pakai baju kelawar which aku rasa tetap ada 'bawang' nya di situ. Hahaha Dan aku hasut semua orang pakai baju kelawar macam aku. Hahaha So korang boleh kenal which one is Pengantin, kan? Hehe

Squad
Majlis yang sepatutnya jadi malam berinai bertukar jadi malam mengilai bila ada muka2 di atas. Kalau tak cakap bangang, buat lawak bodoh dan seangkatan dengannya memang tak sah. Langsung tak berubah dari zaman sekolah. Thank God! Hahaha

Maafkan tangan tembun Sis. Nak tunjuk design henna sajo. Hihi

Siap!! Yeay!

Settle!
Settle berinai, semua dah mengantuk sebab dah pukul 12.30 tengah malam. So kami pun gerak balik rumah masing2 dan prepare untuk majlis esok. Oh My God nak pakai baju apa ni? Letih la nak pikir makan mana, baju apa, makan apa, semua2 ni boleh tak jangan bagi aku pikir? *roll eyes* #tetibaemo hahaha!

Thanks sebab bangun lambat so rembat je mana2 baju yang MUAT. Hmmm

Apa yang aku suka bila attend kenduri kahwin is bila dapat jumpa kawan2 dan important person yang dah lama tak jumpa dan kalau nak jumpa hari2 biasa memang tak dapat sebab masing2 ada komitmen masing2. So yeah, sesiapa yang nak buat majlis nanti jemput2 la aku senang aku jumpa ramai2 kat situ je. Hahaha So yeah, jemput cuci mata jela tak ada apa dah nak cerita. Nenek dah tua. Lol

Jumpa fav teacher!! Yeayy! Sempat membawang guys. Hiks

Tak tahu apa function aku kat belakang tu. Haha

It's supposed to be 6 people in the pic. But it's okay, tak semua yang kita plan Allah kata onz. Hehe
Btw, what are  you doing Epi? -__-

Of all the big life events we've celebrated over the years, today tops the list. Congrats Epi & Ros!

In a nutshell, aku doakan kehidupan korang bahagia sampai Syurga. Dah beranak pinak lepas ni harap masih ada masa untuk kami geng2 yang masih single calon tersesat jalan ni. Harapan aku juga semoga korang akan sentiasa dilimpahkan rezeki dan kebahagiaan. Jangan keras kepala sangat dua2 aku sekeh kang! Haha Last, doakan jodoh aku pulak! Hahahaha


Adios


Trip to Krabi : Preparation

Assalamualaikum.

Credit owner

Hey guys! Okay aku nak share ngan korang yang pada 25hb April 2018 ni aku akan terbang ke Krabi selama 4 hari 3 malam!!!! Yeayy! Sis excited! Haha Macam biasa aku kalau nak gerak jalan-jalan aku akan prepare apa yang patut. List bermacam-macam list aku akan sediakan sebab aku tak suka bila dah sampai sana tak tahu nak buat apa. At least a little information and knowledge is nice isn't it? Andddd a big big big thanks and credits to Your Krabi website which is aku rasa sangat membantu aku yang noob tak pernah keluar tempurung ni untuk nampak sikit apa aku nak buat, macam mana nak gerak and so on kat sana nanti.

Credit owner

First of all, cuti. Hahaha Ye guys, cuti. Penting gila ni kalau tak dapat cuti memang mimpi jela aku nak jalan-jalan. So doakan la boss aku approve cuti aku wuwuwu


After that, duit. Tak ada duit takleh jalan sis. Memandangkan aku ni sangatlah boros yang amat so aku asingkan terus gaji kerja aku masuk akaun bank orang yang boleh dipercayai. Kahkah. Okey sebelum lupa, trip ni trip budget je yang include aku, abang aku, kakak ipar aku dan kakak aku. Kami berempat planned this trip last year since nak tiket murah kan? Lol So kami dapat la flight tickets RM170+ setiap orang return masa beli online. Murah la dari beli on the spot kan. Hehe 
Tunjuk yg luar. Tunjuk yang dalam karang menangis pulak korang. Hahaha

Passport. Oh My God! Aku tak tahu la orang lain macam mana tapi disebabkan ni first time aku pergi buat passport. Ya Rabbi pahit guys. Pahit. Lawak pun ada jugak la sikit. Haha Okay aku buat passport dengan kakak aku dengan harapan nak ada geng. Sebelum pergi bersiap la kononnya nak ambik gambar kan dan aku memang tak tahu yang passport ni ngeri sebenarnya. Haha Okay then kami gerak sampai di Imigresen kami pun take turn semua. Sampai je kat kaunter, teller isi maklumat cap jari semua okay la. Sampai part nak ambil gambar tu, dia suruh aku pakai tudung sampai nampak semua kening. Like....kening aku panjang ke dalam weh how come? Aku dah cuak. Then masuk bilik persalinan, memang takde jalan lain selain membulatkan tudung aku weh serious. Ahhhh benci gilaaaaa! Haha Aku serious bad mood malam tu kes passport ni. No wonder la ramai kata passport muka buruk is normal Hahahaha! Apa pengalaman korang pulak? Please share guys. Aku jeke yang hadap benda ni? Lol



Next, other stuffs like bagpack. Aku dan kakak aku *refer Trip to Penang* yeah my sis, that one, we decided to share our bagpacks. Ni pun atas nasihat pakar dan pinjam bagpack pun dari pakar. Haha! So kami bawa yang besar satu yang medium satu. Sebab tak banyak pun barang nak bawak pergi. Haha Pakar juga ada mengatakan (giteeww) kat sana tak payah pakai fancy pun. Just pakai selipar pun dah okay dengan cuaca sekarang dan pakaian pun memang bawak yang lightweight je. So dengan gigih aku mintak tolong abang dan kakak ipar aku carikan selipar.


Gigih tak? Hahaha Pening sis.

Last sekali ambik favorite color jugak senang lol

Selain itu, aku prepare juga Universal Travel Adapter since Thailand tak guna plug macam kita. Ni based on apa yang aku baca la. So yeah thanks Mr DIY! Other important stuffs yang berkaitan macam sunblock, mosquito repellent, pills and meds stuffs, toiletries aku cari kat Watsons/Guardian je. Senang dan murah kalau beli time sale. Budget guys budget. Hiks.

Aku pilih yang ada port untuk USB terus. Senang. Tapi mahal sikit bagi aku. Rm18.90 Huhu


Okay la doakan perjalanan kami selamat pergi dan kembali. Amen. Byee!


Adios

Tok Aman Bali Beach Resort (Review)

Assalamualaikum.


Hye!























Okay guys, before this I've done reviewing about Seri Pacific Hotel where I told you guys that it was my first experience there. I don't mind either you guys went there frequently or you guys already experience something better than that or what not because for me that was my happiness and I decided to share it with you guys. So yeah. 
*big smileee*


Nowww let's move on and do a lil bit throwback shall we? Hee~


Hello guys! It's me with the huge swing (?) that you can live in there. I swear! Haha

Few years back, I shamelessly screwed up my sister and her small family's holiday to Tok Aman Bali Beach Resort. Wow, what a good lil sister am I, always there by her side #supportive *nods* hehehe During that time, I am doing my degree at UniSZA, Besut and luckily the location is near her house and the resort. Lucky me! I can clearly remember I skipped my not so packed classes just to join her. You can see the dedication that I made. Such a successful student. Hehe If you're a student and you happened to read this please don't copy me. >,<


Top view. 
Credit to Weeling travel photography :)

Since this happened a few years ago, so I don't know if anything has been changed or nah. As for that time I can say TABBR was already breathtakingly beautiful. I love the scenery, the location in the resort itself and the swimming pool. I love it all. This is the place if serene and relaxing places are what you're looking for. Being a nature lover I love the decoration in the resort which is so nice and it's making me feel welcomed. Other than that, the receptionist was very easy to deal and not to mention he gave us free dinner and breakfast for the kids. Shh dont tell anybody else. 

You can leave me here and I'm not gonna move, I promise!


I miss!
Credit to booking.com :)

We booked this room for RM298/night included dinner and breakfast for 3 people so I can say that it's worth it. The room was cleaned up neatly and from the room we could see the lake with people kayaking there. The room was so big with huge bed and free wifi (IMPORTANT! HAHA) Now, as for the bathroom, ( I always complaining about bathroom if you guys notice. Hahaha) the glass is transparent. People in the room can see you crystal clear but don't worry guys because there's a curtain where you only have to drop it and all done. You can have your own sweet time. Yeahh! I'm not complaining this time guys! God bless people who created curtains. LOL


Outside~

I remember taking my sweet time there and how I wish I get to do the same now. 
Credit to booking.com :)


When you only thinking about your tummy more than other things. Flatlay what?

As I stated above, the room was included dinner and breakfast but unfortunately I don't take any decent picture of the meals.. The food was tasty enough to make me forgot about picture or anything.
There were variety of food that you can choose either breakfast or dinner. They served the best food in town I tell you. My sister, my BIL and I kept moving from our table to the buffet table non-stop. What is shame again guys? Haha!


Hello sweetie :*

Huge swimming pool 
Credit to tempatmenarik.my :)

If you asked me, I would say I love swimming pools, beaches, waterfall, hotsprings, or water in general? Haha So I can say this was one of the reasons why I thrilled to follow this trip (?) but I'm not a swimmer guys. I don't know how to swim. Thank God that life jacket exist. Fuhh.


This is the view from my room ;)

Oh, hello there! Hiks ><

As I updating this post, I feel overwhelmed with the memories where we (read : adults) ate the oh so famous Pulut Ikan Bakar Tok Bali at midnight when the kids were sleeping. Haha! Not to mention that night, it was raining cat and dogs plus blustery but my BIL determined to go and bought it for us. So why not? Haha I think we have to plan another holiday here so that I have a reason to drop my tasks. Huh!

Okay then guys, I gotta go and finished my task before my boss kill me. LOL Till then. Bye!


Adios